Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com 3.sayfa Müze Çalışanından Büyük Gaf: Sanat Eserini Çöp Sanıp Attı!

Müze Çalışanından Büyük Gaf: Sanat Eserini Çöp Sanıp Attı!

Sanat eseri olarak müzenin ilginç bir yerinde sergilenen 'içecek kutusunu' çöp sanıp çöpe attı! Müze çalışanından büyük gaf!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Müze Çalışanından Büyük Gaf: Sanat Eserini Çöp Sanıp Attı!

Hollanda'daki LAM müzesinde ilginç bir olay yaşandı. Fransız sanatçı Alexandre Lavet'e ait "All The Good Times We Spent Together" adlı çalışma yanlışlıkla çöpe atıldı!

Sanat eserini gören birçok kişi gibi müzede mekanik bölümünde çalışan kişi de 'ezilmiş teneke içecek kutusu' görünümündeki eseri çöp zannederek attı.

Sanat Eserini Çöp Zannedip Attı

Olayın ortaya çıkmasının ardından LAM müzesi sözcüsü bir açıklama yaptı. Müzede eserlerin alışılmadık yerlerde sergilendiğini ve genellikle çalışanlar da dahil ziyaretçilerin bazı eserleri fark etmediğini belirten sözcü, bahsi geçen sanat eseri "All The Good Times We Spent Together"'ın asansörde sergilendiğini ifade etti.

Küratör Elisah van den Bergh, izinden döndüğünde bazı sanat eserlerinin kaybolduğunu fark ederek, çöpe atılan bu eserleri son anda kurtardı.

İlk bakışta içecek kutusuna benzeyen "All The Good Times We Spent Together" adlı eser, şimdi bir kaide üzerinde geleneksel şekilde sergileniyor. 

Müze sözcüsü, çalışanın kötü bir niyetinin olmadığını ve yalnızca işini yaptığını belirtti. Sanat eserleri kısa süre sonra tekrar eski düzenine alınacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Murat Yıldırım ve Ebru Şahin’li ‘Gizli Bahçe’ Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu

Murat Yıldırım ve Ebru Şahin’li ‘Gizli Bahçe’ Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu