16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM 3.sayfa Nijeryalı Çete, İtalyan Doktorun Profilini Kullanarak Türk Kadınlarını Dolandırdı

Nijeryalı Çete, İtalyan Doktorun Profilini Kullanarak Türk Kadınlarını Dolandırdı

Niyeryalı çete, İtalyan göz doktorunun (Giuseppe Sebastio) fotoğrafını kullanarak sosyal medya üzerinden Türk kadınlarını böyle dolandırdı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nijeryalı Çete, İtalyan Doktorun Profilini Kullanarak Türk Kadınlarını Dolandırdı

Nijeryalı dolandırıcılar, 20.000 sosyal medya takipçisi olan İtalyan göz doktoru Giuseppe Sebastio'nun fotoğraflarını kullanarak, 'Dr. Philips Thomson' ve 'Owen Carter' adlarıyla sahte profiller oluşturdular ve Türk kadınlarını hedef aldılar. Dolandırıcılar, kurbanlarını 'büyük bir emeklilik ikramiyesi alacaklarını' iddia ederek kandırdı.

Türk Kadınları Çetenin Vaadine İnanarak Dolandırıldı

Kadınları, çocuklarına bakacak güvenilir bir eş aradıkları konusunda ikna edip onların güvenini kazanan çete, mağdurlardan belli miktarda 'teslimat ücreti' talep etti. 

Fotoğrafları dolandırıcılık yapmak için kullanılan İtalyan doktor Giuseppe Sebastio, yaptığı açıklamada olayı doğruladı: "İnsanlara yardım etmek için sosyal medyayı kullanıyorum, ancak bazı Nijeryalı dolandırıcılar Türk kadınlarını aldatmak için fotoğraflarımı sahte profillerde kötüye kullanıyor. Bu kadınları kandırarak aşık olmaları ve para istemeleri için kandırıyorlar. Kadınlar dikkatli olmalı ve fotoğraflarıma dayanarak para göndermemeli" uyarısında bulundu.

Dolandırıcıların hedef aldığı iki kadın yaşadıklarını anlattı. Dolandırıcıların başlangıçta kendileriyle duygusal bir bağ kurduklarını ve önemli bir ikramiyeyle emekli olacaklarını iddia ettiklerini anlattılar.

Dolandırıcılar parayı Türkiye'ye göndermeyi planladıklarını söylediklerinde, kadınlar bir şeylerin ters gittiğini fark ettiler ve fotoğrafların kaynağını bulmaya çalışırken Dr. Sebastio ile iletişime geçtiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tanınmış Kot Pantolonu Üreticisi İflas Etti

Tanınmış Kot Pantolonu Üreticisi İflas Etti

Sponsorlu bağlantılar