İstanbul'da Hamile Bir Kadın Taksi Bulamayınca Metrobüste Doğum Yaptı!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde hamile bir kadın, şehirdeki taksi sıkıntısı nedeniyle metrobüste doğum yaptı.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde hamile bir kadın, şehirdeki taksi sıkıntısı nedeniyle metrobüste doğum yaptı. 

Eşiyle birlikte hastaneye gitmek için taksi bulamadı.

Cennet Mahallesi karakolunda meydana gelen olay, aracın iç kamerası tarafından görüntülendi.

Taksi sıkıntısı, Metrobüs şoförünü beklenmedik doğuma yardım etmeye zorladı.

Metrobüste Doğum Yaptı

35 haftalık hamile olan Hanife Mete, sabah saat 9 civarında doğum sancıları yaşamaya başladı. Eşi Mete ile birlikte hastaneye gitmek için taksi çevirmeye çalıştı. Ancak taksi bulamayınca çift, metrobüse bindi.

Hanife'nin sancıları şiddetlenince, metrobüs şoförü aracı Cennet Mahallesi'ndeki otoparka çekti. Yolcular başka araçlara aktarıldı ve eşinin de yardımıyla Hanife sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Çift, çocuğa Yılmaz adını vermeye karar verdi.

'Karıma ve bebeğime bir şey olmasından korkuyordum'

Laleli'de yurtdışına mal satan bir mağazada tezgahtar olarak çalışan Cemal Mete, yaşadığı deneyimi sinir bozucu olarak nitelendirdi.

“Bu bizim beşinci çocuğumuz. Eşime ve bebeğimize bir şey olacağından çok korkuyordum,” dedi. “Neyse ki her şey yolunda gitti. Avcılar'da bindiğimizde metrobüs doluydu, ancak şoför nazikçe aracı durdurdu ve herkesi diğer otobüslere yönlendirdi. Ambulans bekledik, ancak bebek oraya varmadan önce geldi. Bir metrobüs için ilk olabilir. Birkaç taksi çağırmayı denedim ve hatta bir taksi durağına ulaştım, ancak hiçbiri müsait değildi.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metrobüste dünyaya gelen Yılmaz isimli bebeğinin hayatı boyunca toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanacağını duyurdu.

İLGİLİ HABERLER