DEM Parti Sultangazi İlçe Başkanlığına Silahlı Saldırı: 2 Gözaltı

DEM Parti'nin İstanbul Sultangazi'deki İlçe Başkanlığına silahlı saldırıda bulunuldu. Emniyet saldırıyla alakalı 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyeti tarafından yapılan çalışmada 28 Eylül Cumartesi günü öğle saatlerinde Sultangazi ilçesindeki DEM Parti İlçe Başkanlık binasına silahlı saldırı düzenlendi. Sahte plakalı araçla binanın önüne gelen M.K. adlı şüpheli binaya ateş açtıktan sonra gözden kayboldu.

2 Kişi Gözaltında

İstanbul Emniyet birimleri olayla ilgili tespit edilen adreslere baskın yaptı. Operasyonda saldırgan M.K. gözaltına alınırken, kaldığı adreste saldırıda kullanılan araç gereçler ve silahlar ele geçirildi.

DEM Parti binasına saldıran M.K.'nın olaydan kısa süre önce İ.G. ve T.Ç. ile irtibata geçtiği anlaşıldı. Ekipler, 2 şüpheliden T.Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. İ.G.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DEM Parti Sultangazi saldırısından sorumlu M.K.'nın 'Kasten yaralama', 'Parada sahtecilik', '6136 sayılı kanuna muhalefet', 'Mala zarar verme ve konut dokunulmazlığının ihlali' suçlarından kaydı bulunduğu da öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER