Almanya Solingen'deki Kutlamalarda Bıçaklı Saldırı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı!

Almanya'nın Solingen şehrinde dün gece düzenlenen festival kutlamalarında kan aktı. Bıçaklı saldırı sonucu en az 3 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var.

Solingen'in 650. yıl kutlamaları sırasında gerçekleşen bıçaklı saldırıda en az 3 kişi öldü ve 4'ü ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı, etkinlik için dönüştürülen şehrin Fronhof pazar yerinde düzenlenen Çeşitlilik Festivali'nde gerçekleşti.

Bıçaklı Saldırganlar Yakalanamadı

80 binden fazla ziyaretçi çekmesi tahmin edilen üç günlük festival, hükümetin insanlara şehir merkezini terk etmelerini önermesiyle durduruldu.

Acil servisler şu anda duruma müdahale ediyor ve en az dokuz kişinin bıçaklandığı bildirildi. Yetkililer büyük bir uyarı yayınladı ve sakinleri şehir merkezini boşaltmaya çağırdı. Polis henüz herhangi bir şüpheliyi yakalamadı ve saldırgan hala serbest.

Polis kaynaklarının bildirdiğine göre saldırıda kullanılan silahın bir bıçak olduğuna inanılıyor. Can kaybının boyutu hala belirsiz ve ağır yaralıların hayatlarını kurtarmak için çabalar devam ediyor.

Sosyal medyada dolaşan fotoğraf ve videolar, soruşturmalar devam ederken şehrin büyük bölümlerinin güvenlik şeridiyle çevrildiğini ve ciddi miktarda polisin bölgede nöbet tuttuğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER