Elon Musk’tan Trump’a Büyük Destek: Ayda 45 Milyon Dolar Bağışlayacak

Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk, suikasta uğradıktan hemen sonra Cumhuriyetçi Parti'nin yeniden adayı gösterilen Donald Trump'a böyle destek verdi!

Wall Street Journal'ın haberine göre teknoloji milyarderi Elon Musk, Donald Trump'ın ABD başkanlığına seçilmesini destekleyen yeni bir fona her ay yaklaşık 45 milyon dolar ayırmayı planladığını söyledi.

Elon Musk, Trump'a Ayda 45 Milyon Dolar Bağışlayacak

Elon Musk'ın bağışları, Kasım genel seçimleri öncesinde seçmen kayıtlarını, erken oylamayı ve hareketli eyaletlerde yaşayanlar arasında posta yoluyla oylamayı teşvik etmeye odaklanacak olan America PAC adlı siyasi gruba gidecek.

Musk, yeni fonun birkaç büyük destekçisinden biri; diğerlerinin arasında Palantir kurucu ortağı Joe Lonsdale, ABD'nin eski Kanada büyükelçisi Kelly Craft ve kripto para yatırımcıları Tyler ve Cameron Winklevoss'un da bulunduğu bildiriliyor.

Tesla'nın kurucusu, eski başkanın Pensilvanya'nın Butler kentindeki bir siyasi mitingde silahlı saldırıdan sağ kurtulmasının ardından Cumartesi günü Donald Trump'ın ABD başkanlığına adaylığını sosyal medya üzerinden kutladı.

Musk, 2022'de satın aldığı sosyal medya platformu X'te "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum" diye yazdı.

Tahmini net serveti 250 milyar dolar olan dünyanın en zengin adamı olan Musk, 2024 ABD seçimleri boyunca Trump'la giderek daha fazla dost olmaya başladı.

Mart ayında ikili, milyarder Nelson Peltz'in Florida'daki evinde düzenlenen bağışçı kahvaltısında şahsen buluştu.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bireysel kampanya bağışları kişi başı 3.300 ABD dolarıyla sınırlı olsa da, kampanya finansman sistemindeki boşluklar siyasi mega bağışçıların adayları destekleyen siyasi eylem komiteleri veya "PAC'ler" olarak bilinen fonlara katkıda bulunmasına olanak tanıyor.

İLGİLİ HABERLER