Golan Tepeleri'ne Roket Saldırısında 10 Ölü: İsrail ve Hizbullah Birbirini Suçladı!

İsrail'in kontrolündeki Golan Tepeleri'ne roket saldırısında en az 10 kişi hayatını kaybetti. İsrail ve Hizbullah birbirini suçladı. Saldırının sorumlusu kim?

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'daki bir köye yönelik saldırılarına misilleme olarak Golan Tepeleri'ndeki bir askeri üssü vurduğunu açıkladı.

Golan Tepeleri’nde Son Durum

Cumartesi günü İsrail kontrolündeki Golan Tepeleri'ndeki bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında en az 10 kişi öldü ve çocuklar da dahil olmak üzere birkaç kişi yaralandı. İsrail'in güney Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında militan Hizbullah grubunun üç üyesi öldürüldü.

Hizbullah baş sözcüsü Muhammed Afif, grubun "Majdal Şems'e saldırı düzenlediğini kesinlikle reddettiğini" bildirdi.

İsrail ordusu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, elindeki istihbarata göre "Majdal Şems'e yönelik roket fırlatmasının Hizbullah terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini" bildirdi.

Açıklamada, "Bu akşamın erken saatlerinde Majdal Şems'teki bir futbol sahasına atılan ve çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda sivilin ölümüne neden olan roketin arkasında Hizbullah terör örgütü var" denildi.

İsrail'in Magen David Adom sağlık hizmeti başlangıçta 11 kişinin yaralandığını, dokuzunun ağır durumda olduğunu ve hepsinin 10 ila 20 yaşları arasında olduğunu bildirdi. Saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti.

İLGİLİ HABERLER