Putin: “Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik saldırısı ateşkes müzakerelerini hedef aldı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın ülkesine karşı son saldırısına ‘Ateşkes müzakerelerini hedef aldılar’ diyerek en kısa sürede yanıt vereceklerini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazartesi günü Ukrayna'nın savaşın başlangıcından bu yana Rus topraklarına yaptığı en büyük saldırının olası barış görüşmeleri öncesinde Kiev'in müzakere pozisyonunu iyileştirmeyi ve Rus kuvvetlerinin ilerleyişini yavaşlatmayı amaçladığını söyledi.

“Barış Görüşmelerini Hedef Aldılar”

Ukrayna kuvvetleri geçen Salı günü Rus sınırından geçerek Rusya'nın Kursk bölgesinin bazı batı bölgelerine saldırdı. Putin, bugüne kadarki saldırı hakkında yaptığı en ayrıntılı açıklamalarda, Ukrayna'nın "Batılı efendilerinin yardımıyla" olası görüşmeler öncesinde pozisyonunu iyileştirmeye çalıştığını söyledi. Putin, Rus sivillere ve nükleer tesislere ateş açan bir düşmanla ne gibi müzakereler yapılabileceğini sorguladı.

"Düşmana Yanıt Verilecek"

Ukrayna'ya en sert şekilde karşılık vereceklerini de belirten Putin, Ukrayna'nın Rusya'nın Batı sınırını istikrarsızlaştırmaya yönelik daha fazla girişimde bulunmasını beklediğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER