Trump'a Üçüncü Suikast Girişimi: Kaliforniya Mitinginde Olaylı Dakikalar!

ABD Başkan adayı Donald Trump'a üçüncü kez suikast girişiminde bulunuldu. Kaliforniya mitingi alanında bir şahıs, av tüfeği ve dolu bir tabanca ile yakalandı.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a üçüncü kez suikast girişiminde bulunuldu. Kaliforniya mitingi alanında bir şahıs, av tüfeği ve dolu bir tabanca ile yakalandı.

Riverside Şerifi Chad Bianco, ABD Başkan adayı Donald Trump'a yönelik üçüncü suikast girişiminin engellendiğini duyurdu.

Kaliforniya, Coachella'da düzenlenen mitingde Donald Trump’ın korumaları, yanında yasadışı bir av tüfeği ve dolu bir tabanca bulunduran şüpheli şahsı fark ederek yakaladı. Etkinlik alanının yakınlarına park edilmiş siyah bir SUV’un içinde beklerken yakalanan 49 yaşındaki Vem Miller, gözaltına alındı.

Trump’a Üçüncü Suikast Girişimi

Miller, gözaltında ifade verirken yasal süreç başladı. Kefaletle serbest bırakılan şüphelinin ilk duruşması 2 Ocak’ta. Mitinge katılanlardan herhangi bir kişiye ve Trump’a ise zarar gelmediği öğrenildi.

Şüpheli, miting alanına yaklaşık 1,6 kilometre uzaklıkta, dolu bir av tüfeği, bir tabanca, yüksek kapasiteli şarjörler ve sahte bir giriş kartıyla birlikte ele geçirildi.

Şerif Bianco, Trump'ın bu kritik kampanya döneminde karşı karşıya olduğu artan risklerin altını çizerek, "Muhtemelen başka bir suikast girişimini önledik" diyerek durumun ciddiyetini vurguladı.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesinde gergin bir süreç yaşanırken, başkan adayı Trump birçok suikast girişiminin merkezinde yer aldı ve birçok kez ölümden kıl payı kurtuldu.

Trump en son kulağından vurularak bir başka saldırıdan kurtulmuştu.

İLGİLİ HABERLER