Ehliyet Sınavı Kural Değişiklikleri Geliyor: Parkta İkinci Şans Gündemde!

Ehliyet Sınavı'nda Kural Değişikliği Geliyor. Adaylara parkta ikinci şans gündemde yerini aldı. Detaylar haberimizde...

Yeni sürücü adaylarını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, ehliyet sınavlarında uygulanacak yeni kurallar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Tekin, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi amacıyla yeni bir yönetmelik hazırlandığını belirtti. Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan yönetmelik, sürücü kurslarının uyum sağlaması gereken önemli değişiklikler içeriyor. 

Tekin, sınav süresinin 40 dakikaya uzatılacağını, sürücü kurslarına kaydolacak kursiyerlerin kimliklerini yenileme şartı getirileceğini bildirdi. Usulsüzlüklerin büyük ölçüde önleneceğini açıkladı. Direksiyon eğitiminde alternatif güzergahlar da eklenerek sürücü adaylarının akan trafikte pratik yapması sağlanacak. 

Park manevrası konusunda da değişiklik yapılacağını belirten Başkan, iki araç arasına park etme sırasında kursiyerlere deneme hakkı verileceğini söyledi. Motosiklet ve otomobil eğitimine "U dönüşü" manevrası eklendiğini duyurdu. Motosikletler için 6-6,5 metre, otomobiller için ise 8 metrelik alanlarda manevranın yapılması isteniyor. 

Elektrikli araçlarla ilgili düzenlemelerin de yönetmelikte yer alacağını ifade eden Tekin, engelli kursiyerlerin sınavlarda kendi araçlarını kullanabilmeleri için alternatifler sunulacağını belirtti. Engelli bireyler, kendi araçlarıyla kursa kaydolabilecek, eğitim alabilecek ve sınava girebilecekler.

İLGİLİ HABERLER