KPSS'siz Memur Alımları Başladı! Başvuru Şartları Neler?

KPSS'siz Memur Alımları Başladı! Başvuru Şartları Neler? Kimler bu fırsatlardan yararlanabilecek? Hepsi haberimizin devamında...

KPSS’siz memur alımı, İŞKUR tarafından duyurulan ilanlarla yeniden gündeme geldi. İŞKUR, farklı illerdeki kaymakamlıklar ve valilikler için KPSS'siz memur alımı yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı KPSS'siz memur alımı başvuruları, 5 Şubat 2024 tarihinde başlıyor. 

9 Şubat 2024 saat 17.00’de sona eriyor. Kurum, belirlenen tarihler arasında başvuru yapmayanların işlemlerini geçersiz kabul ediyor.

Kamu kurumları KPSS’siz alımları gerçekleştirerek, çok daha nitelikli personel istihdamını amaçlıyor. 

KPSS'siz Alım Şartları

KPSS’siz memur alımı için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az ortaöğretim mezunu olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak, belirli bir yaş sınırına uymak, gibi şartlar bulunuyor. 

Kurum, belirtilen şartları taşıyan adayları, kamu kurumlarının belirlediği kriterlere göre değerlendirilerek, uygun pozisyonlara yerleştiriyor. 

KPSS'siz Alım Yapan Kurumlar

2024 yılında, Devlet Su İşleri (DSİ) kamu işçi alımı, TÜBİTAK 11 personel alımı, İçişleri Bakanlığı KPSS'li ve KPSS’siz sözleşmeli personel alımı, Aile Bakanlığı ASHB 6 Şehir SYDV personel alımı, 33 belediye KPSS’siz 460 personel alımı, EGM Polisevi KPSS’siz personel alımı, 8 bakanlık düşük KPSS puanıyla 45,090 memur ve işçi personel alımı, TCDD 95 işçi alımı, Kızılay 2024 yılı için 11 ilan ile personel alımı, Kızılay KPSS’siz lisans mezunu memur alımı, Kızılay hastaneye sağlık personeli alımı, Kızılay 3 şehirde kan bağışçısı kazanım personeli alımı gibi kurumlar KPSS’siz alım gerçekleştiriyor. 

KPSS’siz memur alımı, kamu kurumlarının özel ihtiyaçlarına uygun pozisyonlarda uzmanlaşmış bireyleri etkin bir şekilde değerlendirmelerine olanak tanıyor. Adayların, başvuru detaylarına ulaşabilmesi için kurumun resmi web sitesini ziyaret etmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER