1,5 Milyon Küçük İşletmeye Enflasyon Etkisi İçin Muafiyet

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küçük işletmelere yönelik yeni bir düzenlemeyi duyurdu.

Son dönemde reel sektörün gündemindeki önemli konulardan biri olan enflasyon muhasebesi ile ilgili olarak ekonomi yönetimi, küçük işletmelere yönelik yeni bir düzenleme kararı aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılı sonuı itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında kalan işletmelerin 2024'ün ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzenlemesi yapmak zorunda kalmayacağını duyurdu. Şimşek, “Küçük işletmeleri kolaylık sağlamak amacıyla yaklaşık 1,5 milyon mükellefi geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Şimşek, TÜRMOB ve diğer meslek kuruluşlarının 2023 yıl sonuna kadar erteleme talebinde bulunduğunu hatırlatarak, “2021 ve 2022 yıllarında enflasyon düzeltmesi uygulanmadı ve uygulama 2023 yılı sonuna kadar ertelendi. İş dünyası ile yapılan toplantılarda meslek kuruluşları, 2023 sonunda mutlaka enflasyon düzeltmesi yapılmasını ve 2024 yılında da devam etmesini talep etti. Yapılan istişareler sonucunda Bakanlık olarak gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdik” dedi.

Bakan Şimşek, 2023 sonunda herhangi bir vergi ödemeden bilançoların düzeltildiğini belirterek, 2024 yılı ikinci geçici vergi döneminde enflasyon düzeltmesi uygulanmış beyannamelerin verilme sürelerini mükelleflere zaman tanımak amacıyla önce 27 Ağustos'a, ardından 6 Eylül'e kadar uzattıklarını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER