1900 Profesyonel Sporcu Maliye Radarında: Kayıt Dışı Gelir ve Düşük Vergiye Dev Ceza Yolda!

Maliye Bakanlığı harekete geçti. Kayıt dışı gelir ve düşük vergiye dev ceza yolda! 1900 profesyonel sporcu maliyenin radarında. İşte haberin ayrıntıları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, çeşitli spor dallarında faaliyet gösteren 1.900 profesyonel sporcu hakkında kapsamlı bir soruşturma başlattı. Son 3 yılda beyan edilmeyen gelirin 5 milyar lira (145 milyon dolar) olduğu ortaya çıkarıldı.

1900 Profesyonel Sporcu Maliye Radarında

İncelemeye alınan sporcular arasında milyon dolarlık sözleşmelere sahip olan ve birçoğu kazançlarını bildirmeyen ünlü yıldızlar da yer alıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı, çeşitli sektörlerde kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek için çalışmalar yürütüyor.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, 2021-2023 yılları arasında 400 sporcunun yaklaşık 5 milyar liralık gelirini beyan etmediği görüldü. Ayrıca 100 sporcunun da vergi beyannamesi vermesine rağmen kazançlarını beyan etmediği tespit edildi.

Gelir İdaresi, özellikle futbol, ​​basketbol ve voleybolda sporcuların yüksek gelirlerini doğru beyan edip etmediklerini araştırıyor. Bazı sporcuların 2021 ile 2023 yılları arasında kazandıkları maaşların tam miktarını bildirmedikleri tespit edildi.

Soruşturma, kulüp sözleşmelerinden, medya raporlarından ve transfer ücretlerine ilişkin kamuya açık açıklamalardan alınan verileri kullanarak 1.900 sporcunun kazançlarını analiz etti ve bunların hepsi Gelir İdaresi kayıtlarıyla kontrol edildi. 

Sporcular Açıklama İçin Çağrılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, olaya karışan sporcuların açıklama yapmak üzere çağrılacağını, "Vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen sporculara ceza verilecek ve ödenmemiş vergiler ek para cezalarıyla tahsil edilecek" sözleriyle doğruladı.

Hükümetin vergi adaletini sağlama konusunda kararlılığını sürdürdüğünü ve vergi kaçakçılığıyla mücadele çabalarını sürdüreceğini vurgulayan Bakan Şimşek, "Yüksek gelir elde eden ancak düşük gelir beyan edenlerin kapılarını çalmaya devam edeceğiz. Kazançlarını gizleyen bireyleri hedef alan denetimlerimiz devam edecek" diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER