TBMM Açılıyor: Ekonomi En Önemli Başlık Olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama dönemine giriyor. Meclis'in gündeminde hangi konular yer alıyor? İşte detaylar...

TBMM'nin yeni dönemdeki ana gündem konusu ekonomi olacak. Meclis'in önümüzdeki hafta açılışıyla birlikte, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak. 2025 yılı bütçe teklifi Meclis'e sunulacak.

TBMM, 1 Ekim 2024 Salı günü açılacak. 30 Eylül 2024 Pazartesi günü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş değerlendirme toplantısında yeni yasama dönemine dair mesajlarını paylaşacak. 1 Ekim'deki TBMM açılış oturumunda tüm milletvekilleri hazır bulunacak.

Meclis 1 Ekim'de Açılıyor

Karahan'ın sunumunda Türkiye'deki son ekonomik gelişmeler ele alınacak. Meclis'in ilk önceliği ekonomi olacak. Merkez Başkanı Karahan'ın enflasyon ve para politikası, küresel gelişmeler ve ulusal ekonomi gibi konularda milletvekillerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan 2025 yılı bütçe kesin hesap kanunu, Kasım ayında Genel Kurul'da devam edecek ve yıl sonuna dek tamamlanacak.

İLGİLİ HABERLER