Türk Telekom 2. Çeyrek Sonuçları Açıklandı

Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Türk Telekom 2. çeyrek sonuçları ile gündemde.

Türk Telekom, yılın ilk yarısında güçlü finansal sonuçlar elde ederek, konsolide gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 4,4 artırarak ikinci çeyrekte 33 milyar Türk Lirası'na ve ilk yarıda yüzde 5 artırarak 63,2 milyar Türk Lirası'na çıkardı.

Türk Telekom 2. Çeyrek Sonuçları

Şirketin net geliri ikinci çeyrekte 1,4 milyar lira ve yılında ilk yarısında 2,5 milyar lira olurken, FAVÖK ikinci çeyrekte yüzde 21,6 artarak 12,8 milyar TL'ye ulaştı.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Son birkaç çeyrekte uygulamaya koyduğumuz önlemlerin hassasiyetini teyit eden, ikinci çeyrekte faaliyet karlılığımızda ve nakit akışımızda önemli iyileşmeler görmekten son derece memnunuz.

Daha da sevindirici olan, yılın ikinci yarısında performansımızın tam yıl hedeflerimize rahatça ulaşmamıza yardımcı olacak şekilde mükemmelleşeceğine güvenmek” açıklamasında bulundu.

“Temmuz/Ağustos aylarında görülen enflasyondaki düşüş eğilimi, şirketin önümüzdeki aylarda gelir büyümesindeki ivmeyi destekleyecek” diyen Önal, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“İlk yarıda rehberlik aralığımızın üst sınırında seyreden EBITDA marjı, şu ana kadar beklentilerimizi aştı. Nakit akışı, kademeli EBITDA üretimiyle gücünü yeniden kazandı ve önümüzdeki yüksek sezonun tadını çıkarmaya hazır. Bu yıl işletmelerimizde aradığımız ivmeyi sağlamayı başardık ve önümüzdeki yıllarda hem faaliyet gösterdiğimiz temel hem de bitişik alanlarda bu eğilimi sürdürmek için her türlü çabayı göstereceğiz.”

İLGİLİ HABERLER