Dardanel İsrail Malı mı, Kimin, Dardanel Boykot Mu? Dardanel Türk Malı mı? Hangi Ülkenin Markası? Tüm Soruların Cevapları

Dardanel, Türkiye'nin en bilinen ton balığı markalarından biridir ve balık konservesi sektöründe öncü bir yer edinmiştir. Son dönemde bazı tüketiciler, Dardanel'in sahibi ve İsrail ile bir bağlantısı olup olmadığını merak etmekte ve boykot edilip edilmemesi gerektiği konusunda sorular sormaktadır. Peki, Dardanel kimin, İsrail malı mı ve boykot edilmesi gereken bir marka mı? İşte tüm soruların cevapları!

Dardanel Kimin?

Dardanel, 1984 yılında Niyazi Önen tarafından kurulmuş bir Türk markasıdır. Şirketin tam adı Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş. olup, ton balığı, sardalya, hamsi gibi deniz ürünleri üretimi ve satışı yapmaktadır. Şirketin merkezi Çanakkale'dedir. Dardanel’in en büyük hissedarı, şirketin kurucusu olan Niyazi Önen Holding A.Ş. (%68,6 hisse) iken, geri kalan hisseler halka açıktır (%31,4).

Dardanel İsrail Malı mı?

Hayır, Dardanel İsrail malı değildir. Dardanel, tamamen Türk sermayeli bir şirkettir ve merkezi Çanakkale'dedir. Şirketin balıklarının bir kısmı yurt dışından ithal edilse de, Dardanel'in İsrail ile doğrudan bir bağlantısı bulunmamaktadır. Dardanel’in ürünleri Türkiye’de üretilmekte ve dünya genelinde 40’tan fazla ülkeye ihraç edilmektedir.

Dardanel Boykot Mu?

Dardanel’in boykot edilmesi gerektiğine dair organize edilmiş belirli bir kampanya bulunmamaktadır. Şirket, Türkiye’nin önde gelen deniz ürünleri üreticilerinden biri olup, yerli bir marka olarak faaliyet göstermektedir. Boykot kararları bireysel tercihlere dayansa da, Dardanel'in İsrail ile bir bağlantısı yoktur ve boykot edilmesi için bir neden bulunmamaktadır.

Dardanel Türk Malı mı?

Evet, Dardanel Türk malıdır. Şirket, Niyazi Önen tarafından kurulmuş bir Türk markasıdır ve günümüzde de Türk sermayesi ile faaliyetlerine devam etmektedir. Merkezi Çanakkale olan Dardanel, balık konservesi ve deniz ürünleri üretimi yapmaktadır. Şirket, hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarda faaliyet göstermektedir.

Dardanel Hangi Ülkenin Markasıdır?

Dardanel, %100 Türk markasıdır. 1984 yılında Çanakkale’de kurulmuş olan Dardanel, Türkiye’nin deniz ürünleri sektöründe lider konumdaki markalarından biridir. Şirket, yurt dışından bazı balık ürünlerini ithal etse de, üretim tesisleri ve faaliyetleri Türkiye’dedir.

İLGİLİ HABERLER