Mado İsrail Malı mı? Mado İsrail'e Destek Veriyor mu? Tüm Soruların Cevapları

Mado, Türkiye'nin en ünlü dondurma markalarından biridir. Son dönemde, Mado'nun sahibi, İsrail ile bir bağlantısı olup olmadığı ve boykot edilmesi gerekip gerekmediği merak edilmektedir. Peki, Mado kimin, İsrail malı mı ve İsrail'e destek veriyor mu? İşte tüm soruların cevapları!

Mado Hangi Ülkenin Malı?

Mado, Türkiye merkezli bir markadır. 1991 yılında Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. tarafından kurulmuştur. MADO ismi, Maraş Dondurması'nın kısaltmasından türetilmiştir. Şirket, Türk dondurma kültürünü yurt içinde ve yurt dışında tanıtmayı hedeflemektedir ve bugün hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok şubeye sahiptir.

Mado İsrail Malı mı?

Hayır, Mado İsrail malı değildir. Mado, tamamen Türk kökenli bir markadır ve Türkiye’de kurulmuştur. 2016 yılında Mado'nun bir kısmı yabancı sermayeye satılmış olsa da, bu yatırım Bahreyn merkezli Venture Capital Bank (VCBank) ve Katar merkezli Al Sraiya Holding tarafından yapılmıştır. Yani, Mado’nun İsrail ile herhangi bir doğrudan ticari veya yatırım bağlantısı bulunmamaktadır.

Mado İsrail'e Destek Veriyor mu?

Mado’nun İsrail’e destek verdiği yönünde herhangi bir bilgi veya kanıt bulunmamaktadır. Mado’nun hisselerinin bir kısmı Bahreyn ve Katar merkezli firmalara satılmıştır, ancak İsrail ile ticari bir bağı veya desteği yoktur.

Mado Boykot Mu?

Mado’ya karşı organize edilmiş herhangi bir boykot kampanyası bulunmamaktadır. Zaman zaman sosyal medyada çeşitli boykot çağrıları yapılabilir, ancak Mado’nun İsrail ile bir bağlantısı olmadığı için boykot edilmesi gereken bir durum söz konusu değildir. Mado, yerli bir marka olarak faaliyet göstermeye devam etmektedir.

İLGİLİ HABERLER