Tolga Şardan Kimdir? Hangi Gazetede Çalışıyor?

Gazeteci Tolga Şardan, T24 gazetesinde yazdığı yazılarla gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunuyor. Tolga Şardan kimdir? Hangi okuldan mezun oldu?

Tolga Şardan 1968’de Ankara’da doğdu. Gazeteciliğe 1988’de Ankara’da yerel olarak yayımlanan Ulus gazetesinde stajyer muhabir olarak adım attı. Ankara’da İltekin İlkokulu, Cebeci Ortaokulu ve Ankara Lisesi’ni bitirdi.

Köşe yazarı Tolga Şardan T24 gazetesinde gündeme dair yazılar kaleme alıyor. Çankaya Üniversitesi İşletme Bölümü’nden "yüksek şeref" derecesi ile mezun oldu. Gazetecilikte "alaylı" olarak tanımlanan ekolde yetişti. 1989’da Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda "gece sorumlusu" olarak çalışmaya başladı. 2015 Mayıs ayına kadar Milliyet gazetesinde "uzman güvenlik muhabiri" olarak görev yaptı. Bu tarihte, gazetenin Ankara Temsilci Yardımcılığı’na getirildi.

Şardan son olarak T24 gazetesinde yazdığı 'Emniyette Neler Oluyor?' adlı köşe yazısıyla tartışma yaratmıştı. Milliyet’te, 2013 Eylül ayından ayrılışına kadar geçen süre içinde genellikle güvenlik konularını değerlendirdiği "Büyüteç" adlı köşeyi kaleme aldı.

"Komonist Masası’ndaki Nazım Hikmet" adında bir kitabı bulunuyor. 2018 Haziran’da, yaklaşık 30 yıl çalıştığı Milliyet gazetesindeki görevinden ayrıldı. Türkiye’de şiirin, dünyada da bilinen en büyük ismi olan Nâzım Hikmet ve ailesi/yakınlarını hedef alan fişlemeleri, şairin hayatının akışı içinde ortaya koyduğu "Komonist Masası’ndaki Nazım Hikmet" adlı ilk kitabı Şubat 2019’da Doğan Kitap’tan yayımlandı.

İLGİLİ HABERLER