1 Eylül İçin 'Sarı' ve 'Turuncu' Kodlu Kuvvetli Yağış Uyarısı Verilen İller

Meteoroloji 1 Eylül 2024 Pazar günü için hava durumu raporunu yayımladı. 'Sarı' ve 'turuncu' kodlu kuvvetli yağış uyarısı verilen iller açıklandı. İşte, yarınki hava durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, sonbaharın ilk ayı Eylül'e yğaışla giriyoruz. 1 Eylül 2024 Pazar günü için 5 ilde 'sarı' kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bazı illerde ise 'turuncu' kodlu kuvvetli yağış uyarısı verildi. İşte, 1 Eylül hava durumu!

1 Eylül 2024 Pazar Günü Hava Durumu Nasıl Olacak?

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek bölgeler: Kuzey, iç ve batı kesimleri.

Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek bölgeler: Marmara, İç Anadolu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Artvin, Çorum, Gümüşhane ve Ardahan.

Az bulutlu ve açık geçecek bölgeler: Diğer bölgeler.

Yer yer toz taşınımı beklenen bölge: Güneydoğu Anadolu.

Kuvvetli Yağış Uyarısı Verilen Bölgeler

1 Eylül Pazar günü kuvvetli yağış uyarısı verilen il ve bölgeler:

Marmara (Çanakkale'nin batısı dışında), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Adana’nın kuzey, Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimleri oldu.

O İllerde Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı

Meteoroloji; İstanbul, Edirne ve Hatay için 'sarı' kodlu sağanak yağış uyarısı verdi. 'Turuncu' kodlu kuvvetli yağış uyarısı ve 'sarı' kodlu uyarı Kırklareli ve Tekirdağ için verildi.

İLGİLİ HABERLER