Adıyaman Belediye Başkanı Hangi Partiden? Abdurrahman Tutdere Hakkında Detaylar

Adıyaman Belediye Başkanı Hangi Partiden? belki de en çok merak edilen sorulardan bir tanesi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde 49.74% ile 51.299 oy alarak Adıyaman'da Belediye Başkanı Abdurrahmen Tutdere seçilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 31 Mart 2024 Yerel Seçimler için Abdurrahman Tutdere'yi aday göstermişti. Adaya olan güvenlerini sürekli dile getiren CHP öngörülerinde haklı olduklarını gösterdiler. 

2024 yerel seçimlerinde Adıyaman Belediye Başkanı olarak seçilen Abdurrahman Tutdere, Kürt asıllı Türk avukat ve siyasetçidir. Peki, Abdurrahman Tutdere kimdir ve kariyeri boyunca neler yapmıştır? İşte bu önemli ismin detaylı hikayesi.


 Adıyaman Belediye Başkanı Hangi Partiden?

Ziya Polat (Ak Parti) 27.42%, Nazif Atalay (Yeniden Refah) 13.74%, Mehmet Bahattin Bilgin (Dem Parti) 2.65%, Haşim Asnuk (Saadet) 1.46%, Mustafa Yetiş (Hüda Par) 1.25% gibi isimlerle yarışan Abdurrahman Tutdere en yüksek oyu alarak Adıyaman Belediye Başkanı Hangi Partiden? sorularını da yanıtlamış oldu ve Adıyaman Belediye Başkanı seçildi.

Abdurrahman Tutdere’nin Hayatı ve Eğitim Geçmişi

Abdurrahman Tutdere, 19 Ocak 1976 tarihinde Adıyaman’ın Bağlıca köyünde dünyaya geldi. Erzincan’da yer alan Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tutdere, hukuk kariyerine 2001 yılından itibaren serbest avukat olarak başladı. Aynı zamanda uzman arabuluculuk yapan Tutdere, Adıyaman Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Çocuk Hakları Kurulu gibi önemli platformlarda görev aldı. Tutdere, yerel ve ulusal düzeyde hukuk ve adalet konularında aktif bir şekilde çalıştı.

Siyasi Kariyeri

Siyasi hayatına 1998 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Adıyaman İl Gençlik Kollarına katılarak başlayan Abdurrahman Tutdere, partideki görevleri arasında İl Disiplin Kurulu Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği gibi roller üstlendi. 2018 yılında CHP’den Adıyaman milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yaptı. Milletvekili olduğu dönemde TBMM Katip Üyesi ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olarak önemli çalışmalar yürüttü. 2023 genel seçimlerinde yeniden Adıyaman milletvekili olarak TBMM'de görev aldı.

2024 Yerel Seçim Zaferi

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Adıyaman Belediye Başkan adayı olan Tutdere, büyük bir zafer kazanarak oyların %49,74’ünü aldı ve Adıyaman Belediye Başkanı oldu. Bu sonuçla, 1989 yılından sonra Adıyaman’da belediye başkanlığı kazanan ilk sosyal demokrat isim olarak dikkat çekti. Abdurrahman Tutdere, 3 Nisan 2024 tarihinde mazbatasını alarak resmen belediye başkanlığı görevine başladı.

İLGİLİ HABERLER