Ali Erbaş'tan Narin Cinayeti ve Sıla Bebek Çıkışı: "İdamsa İdam!"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir sempozyumda Narin Güran cinayeti ve Sıla bebek olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 27 Eylül’de Kırşehir'de katıldığı 7. Ahilik Sempozyumu’nda Türkiye gündeminde geniş yer tutan iki kız çocuğunun uğradığı haksızlıklara değindi. Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ve Tekirdağ’da darp edilip cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebekle ilgili önemli açıklamalar yapan Erbaş’ın ‘idam’ sözleri gündem oldu. İşte, Ali Erbaş’ın o konuşması…

“Ölümse Ölüm, İdamsa İdam…”

"İmam Gazali kötülükleri ortadan kaldırmanın üç yolu olduğunu söylüyor. Birincisi vicdani müeyyidedir. Vicdanlarımızı eğitmemiz lazım. Ahilik teşkilatı bir vicdan eğitimi okuludur. İkincisi de kanuni müeyyidedir. Kanunların caydırıcı olması lazım. 8 yaşındaki Narin kızımızı katlettiler. Bunun katili tespit edilse ne olacak? Kaç sene yatarsa yatsın. Peki ya, bizim acımız dinecek mi? Biz caydırıcılık özelliği olan bir kanun işletmiş olacak mıyız? 2 yaşındaki bebeğe yapılanları görüyorsunuz. Ne cinayetler işleniyor. Kanunlarda caydırıcılık var mı? İsterseniz bin sene ceza verin. Adam 'ben yatarım, nasıl olsa yemeğimi suyumu veriyorlar' diyor. Caydırıcı olması lazım, ölümse ölüm, idamsa idam. Üçüncüsü ise uhrevi müeyyidedir. Ahiret bilinci."

İLGİLİ HABERLER