Almanya Türkleri Sınır Dışı Ediyor İddiasına Bakanlıktan Açıklama!

Almanya sınır dışı olayı nedir? Türkler Almanya'dan sınır dışı mı ediliyor? Alman Bakan Feaser ve Türk hükümeti arasında son olarak ne konuşuldu? Dışişleri Bakanlığı iddialara açıklık getirdi. İşte, haberin ayrıntıları!

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser bir anlaşmanın var olduğunu doğruladı ancak Türk hükümeti bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Peki, Almanya sınır dışı olayı nedir? Almanya, Türkleri sınır dışı etme kararı mı aldı? İşte, Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama!

Almanya Sınır Dışı Kararı Nedir? Bu İddia Gerçek Mi?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Onur Keçeli, X hesabından Türk vatandaşlarına karşı alındığı iddia edilen sınır dışı kararıyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Almanya ve Türkiye arasında bir anlaşmaya varıldı. Her hafta, yasal ikamet hakkı olmayan 500 Türk özel uçaklarla Türkiye'ye geri gönderilecek” iddiası yanlıştır. Cumhurbaşkanımız ve Almanya Başbakanı Scholz'un 23 Eylül'de New York'ta yaptığı görüşmede iddia edildiği gibi bu konu gündeme getirilmedi. Vatandaşlarımızın toplu sınır dışı edilmesiyle ilgili hiçbir başvuruya onay verilmedi. Asılsız iddialara inanmayın.”

Ne Olmuştu?

Alman medyası, aylarca süren müzakerelerin ardından Türkiye'nin haftada 500'e kadar vatandaşının ülkesine geri dönmesi durumunu kabul ettiğini duyurmuştu. Karşılığında, Almanya'nın Türk vatandaşları için vize işlemlerini hızlandırma sözü verdiği bildirilmişti.

Ancak, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddiaları yalanlayarak, Türk vatandaşlarının sınır dışı edilmesine onay verilmediğini bildirdi.

Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise, anlaşmanın düzensiz göçü engellemede önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Artık Türkiye'ye dönüşlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebileceği bir noktaya ulaştık ve bu da Türkiye'nin Almanya'da kalmasına izin verilmeyen vatandaşlarını kabul etmesini sağlıyor." dedi.

Almanya, Avrupa'nın en büyük Türk diasporasına ev sahipliği yapıyor ve ülkede yaklaşık 3 milyon Türk vatandaşı yaşıyor. Dolayısıyla Almanya sınır dışı kararının ne zaman, ne koşullarda, kaç vatandaşla uygulamaya koyulacağı veya böyle bir uygulamanın varlık gösterip göstermeyeceği şu an iki ülkenin gündeminde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER