Gıda Ürünlerinde Sahtecilik Aldı Başını Gidiyor! Peki Gerçek Lahmacun Fiyatı Ne Kadar, Kaç Lira Olmalı?

Köfteci Yusuf'la başlayan gıda ürünlerinde domuz eti kullanımı ve sahtecilik olayları aldı başını gidiyor! Peki, yüksek fiyatıyla dikkat çeken lahmacunda sahteciliği nasıl anlarız? Gerçek lahmacun fiyatı ne kadar, kaç lira olmalı? İşte yanıtı…

Lahmacun, sahteciliğin kullanıldığı gıda ürünlerin başında geliyor. Kırmızı etin girdiği lahmacun, özellikle tatil beldelerinde yazın dudak uçuklatan fiyatlardan satılıyor. Gerçek et kullanılan bir lahmacun kaç lira olmalı? Sahtecilik ile ilgili olmayan gerçek lahmacun fiyatının ne kadar olması gerekiyor? İşte yanıtı!

Gerçek Lahmacun Fiyatı Kaç Lira Olmalı?

Tarım Ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehlikeye atan, gıdada sahtecilik yapan firmaların isimlerini açıklamaya devam ediyor. Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edilmesinin ardından, salçada boya, zeytinyağında tohum yağı, et markalarının ürünlerinde kırmızı et yerine tavuk eti ve at eti kullanıldığı tespit edildi.

En çok hile ise lahmacunda ortaya çıkıyor. Peki, sahtecilik ile ilgisi olmayan, gerçek et kullanılan bir lahmacun kaç lira olmalı?

Hileli bir lahmacunda et gibi görünen ve lezzet veren tavuk taşlık, soya sosu ve bol baharat kullanılıyor. Hem sağlıksız hem de aşırı pahalı olan sahte lahmacun da bakanlığın radarına girdi.

Öte yandan, sağlıklı ve hilesiz bir lahmacunun ortalama 100 TL'den satılması gerektiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER