Göç İdaresi Türkiye'de Bulunan Mülteci ve Sığınmacı Sayısını Açıkladı

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de bulunan Suriyeli ve sığınmacı sayısı ile ilgili açıklamalar yaptı. Kamuoyunda yer alan rakamların yanlış olduğunu belirtti.

Türkiye’de 7 milyonu Suriyeli olmak üzere toplam 13 milyon Suriyeli olduğu iddia ediliyor. Bu iddiaları muhalefet partilerinden bazıları da dile getiriyor.

Türkiye’de 3 Milyon Suriyeli Var

Ülkemizde yasal olarak kalma hakkı olan yabancıların kurumun internet sitesinde şeffaf şekilde yer alıyor. Geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısı 3 milyon 99 bin 524 olarak görünüyor.

Suriyelerin dışında yasal olarak kalma hakkına sahip diğer yabancıların sayısı ise 1 milyon 104 bin 353 olarak sitede yer alıyor.

Yasal Kalma Hakkı Olan Yabancı Sayısı 4 Milyonun Üzerinde

Suriye, Afganistan ve Afrika’nın farklı ülkelerinden gelen milyonlarca yabancı bulunuyor. Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre 4 milyondan fazla yabancının yasal olarak ülkemizde ikamet etme hakkı bulunuyor.

Burada yer alan rakamlar, kamuoyuna dolaşan diğer iddiaların asılsız olduğunu gösteriyor. Başkanlık diğer iddialara itibar edilmemesini istiyor.

Kayıt Dışı Yabancı Sayısı Açıklanmadı

Muhalefet partilerinin bazı yetkilileri, açıklanan rakamların sadece yasal koruma altında olanları gösterdiğini söylüyor. Ardından kayıt dışı olarak gelenlerin sayısını soruyor.

Kayıt dışı gelen yabancılar ile birlikte bu sayının çok daha yüksek olduğu iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER