Güvenilir Gıda Sitesi Açıldı: Sahte Gıda Ürünleri Duyurulacak

Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Piyasadaki sahte gıda ürünleri 'Güvenilir Gıda' web sitesi üzerinden tek tek açıklanacak. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşların sağlığını riske atan sahte gıda ürünleri ile ilgili harekete geçti. Türkiye'de pek çok marka, gıda ürünlerinde kullandığı içerikle ve/veya ürünlerin ambalajlanması, stoklanması vb. gibi süreçlerde yaptığı sahtecilikle kamu sağlığını hiçe sayıyor. Taklit ve tağşiş yapan markalar, bundan böyle anlık olarak halka duyurulacak. İşte, bu ürünleri halkla paylaşacak olan yeni web sitesi - Güvenilir Gıda - ile ilgili tüm detaylar!

Güvenilir Gıda Web Sitesi Açıldı

Vatandaşlar, 2 Ekim Çarşamba günü saat 09.00'da hizmete açılan "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" internet sitesi üzerinden "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ile "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" başlıkları altından piyasada satışa sunulan tüm sahte gıda ürünlerinin listesine ulaşabilir.

Laboratuvar sonucuyla tespit edilen güvenilir olmayan gıdalar ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdalara ve markalarının isimlerine buradan ulaşılabilecek.

İLGİLİ HABERLER