Meteoroloji'den Marmara'ya Uyarı: İstanbul'da Kuvvetli Yağışa Dikkat!

Meteoroloji, Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli yağış uyarısı yaptı. İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Sıcaklıklar düşecek, kuvvetli yağış geliyor. İşte, 12 Ekim Cumartesi hava durumu!

Meteoroloji, 12 Ekim 2024 Cumartesi günü için son hava durumu raporunu yayınladı. Hafta sonu Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri kuvvetli yağışa teslim olacak. İstanbul başta olmak üzere, Marmara Bölgesi genelinde hava sıcaklıkları 3 ila 5 derece birden düşecek. Sıcaklıklar, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Peki, bugün hava nasıl olacak? 12 Ekim hava durumu tahminleri şöyle...

12 Ekim Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Ekim 2024 Cumartesi tarihli hava durumu tahmin raporunda; ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Iğdır, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğini paylaştı.

Kuvvetli yağış ve rüzgar yurt genelinde etkili olurken; özellikle İstanbul ve Tekirdağ için uyarı yapıldı. Sabah saatlerinde Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz’de yer yer pus ve sis etkili olacak.

Marmara'da sıcaklıklar 5 dereceye kadar azalırken, kuzeydoğu kesimlerde 4 dereceye kadar artacak. 

Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda rüzgar kuvvetli, güneyli yönlerden ise hafif ve orta kuvvette esecek.

İLGİLİ HABERLER