Yusuf Kavaklı kimdir, neden öldü? kaç yaşındaydı?

Televizyon programlarına konuk olan ve dini konularda soruları cevaplayan Yusuf Kavaklı hoca vefat etti. 48 yaşındaki Kavaklı, İstanbul doğumlu ve ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Yusuf Kavaklı, aylar önce katıldığı bir programda saçlarının dökülmesinin nedenini ağır bir ilaç kullanmasına bağlayarak kanser olduğunu açıklamıştı.

YUSUF KAVAKLI'NIN HAYATI

Yusuf Kavaklı, 1946 yılında Sivas'ta doğdu. Eğitimine köyünde başlayan Kavaklı, 1970 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu ve ardından 1974'te İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden diplomasını aldı. Kariyerine 1966 yılında Eyüp Müftülüğüne bağlı Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Cami'de İmam-Hatip olarak başlayan Kavaklı, hayatı boyunca çeşitli görevlerde bulundu.

YUSUF KAVAKLI'NIN MESLEKİ GEÇMİŞİ

1975 yılında Bayrampaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak göreve başlayan Kavaklı, daha sonra Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptı. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nda denetçi imtihanına giren Kavaklı, 1981 yılında İstanbul Bakırköy Müftülüğü'ne murakıp olarak atandı.

YUSUF KAVAKLI'NIN YURTDIŞI DENEYİMİ

1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Belçika'ya Din Dersi Öğretmeni olarak gönderilen Kavaklı, 4 yıl boyunca Belçika'da din dersleri verdi. Kavaklı'nın hayatı, yurtiçi ve yurtdışında öğretmenlik, müftülük gibi çeşitli görevlerde hizmet vermesiyle şekillendi.