Türk filmi 'Hemme'nin öldüğü günlerden biri' Venedik Film Festivali'nde ödül aldı

Türk yönetmen Murat Fıratoğlu’nun “Hemme Öldüğü Günlerden Biri” adlı filmi, 81. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin Orizzonti bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Türk yönetmen Murat Fıratoğlu’nun “Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri” adlı filmi, 81. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin Orizzonti bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

81. Venedik Uluslararası Film Festivali, yılın en iyi filmlerine ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri 

Çekim ve yenilikçi filmlere odaklanan Orizzonti bölümü, Murat Fıratoğlu’nun çalışmalarını benzersiz hikaye anlatımı nedeniyle takdir etti.

1983 doğumlu yönetmen, Türkiye’de çeşitli atölyelere ve film programlarına katılmış, sinema alanında çeşitli bir geçmişe sahip. Filmografisinde Kholoud Ahmed’s Photograph ve The Edge of All Possibilities gibi kısa filmler ve Saman Tozu gibi belgeseller yer alıyor.

Fıratoğlu’nun son filmi Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri, daha önce 30 yıldır düzenlenen Türkiye’nin en prestijli film festivallerinden biri olan 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde finalist olmuştu.

Venedik Film Festivali’nde Türk Sineması Mercek Altında

Türkiye, üç filmle festivalde temsil ediliyor. Murat Fıratoğlu’nun “Hemmenin Öldüğü Günlerden Biri” filmi “Orizzonti” kategorisinde yer alıyor.

Türker Suer’in “Gecenin Kıyısında” filmi de “Orizzonti Ekstra” bölümünde gösterilirken, Cansu Baydar’ın “Neredeyse Kesinlikle Yanlış” filmi “Orizzonti Kısa Filmler” kategorisinde yer alıyor.

82. Venedik Uluslararası Film Festivali'nin 27 Ağustos - 6 Eylül 2025 tarihleri ​​arasında gerçekleşmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER