Matthew Perry'nin Doktoru Suçlamayı Kabul Etti! Aşırı Dozdan Ölmüştü

Friends dizisinin yıldızı Matthew Perry'nin aşırı dozdan kaynaklanan ölümünde doktoru suçlu bulunmuştu. Aylar sonra suçlu olduğunu kabul etti.

2003 yılında hayatını kaybeden ünlü aktör Matthew Perry'nin uyuşturucu kaynaklı ölümünden sorumlu tutulan doktor, davada suçunu kabul etti.

‘Friends’ dizisiyle dünya çapında tanınan Kanadalı-Amerikalı aktör, 2023 yılında, 54 yaşında aşırı dozdan hayatını kaybetmişti.

Dr. Mark Chavez, Los Angeles mahkemesinde verdiği ifadede, cerrahi anestezik ketaminin dağıtımına izin verme ilgili suçlamayı kabul etti.

Matthew Perry'nin Doktoru Suçlamayı Kabul Etti

54 yaşındaki Chavez, bir ketamin kliniği işletiyordu ve Dr. Salvador Plasencia'ya ketamin pastilleri satıyordu. Plasencia da bunları NBC'nin komedi dizisi Friends'in yıldızı Perry'ye tedarik ediyordu.

Chavez, Perry'nin ölümünden sorumlu tutulan beş kişiden biriydi. 54 yaşındaki aktör, Ekim 2023'te Güney Kaliforniya'daki evinin arka bahçesindeki jakuzide ölü bulundu.

Yapılan otopside kanında yüksek oranda ketamin adlı uyuşturucu madde bulunduğu ve maddenin "akut etkilerinin" kendisini öldürdüğü belirlendi.

Ketamin depresyon, anksiyete ve ağrı tedavisinde kullanılan bir maddedir.

İtiraf Etti

Chavez, itiraf anlaşmasında ketamini hem eski kliniğinden hem de toptan bir dağıtımcıdan sahte reçete yoluyla aldığını itiraf etti.

Savcılar, Perry'nin asistanının, Matthew Perry’nin ölümünden önceki haftalarda 50.000 dolardan fazla ketamin sağlamak için iki doktorla birlikte çalıştığını beyan etti.

İddianameye göre, iki doktor Matthew Perry'ye ilacın şişeleri için ne kadar ücret talep edebileceklerini tartıştıkları mesajlarda, "Acaba bu aptal ne kadar ödeyecek?" yazıyordu.

10 Yıla Kadar Hapis Cezası Alabilir

Chavez, işbirliği nedeniyle 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Avukatı mahkemeye, "Sorumluluğu kabul etti. İşbirliği yapıyor" dedi.

Chavez pasaportunu teslim etti ve tıp lisansını derhal teslim etmeyi kabul etti.

Doktor Chavez, 2 Nisan 2025'teki duruşma gününe kadar kefaletle serbest bırakıldı.

İLGİLİ HABERLER