Replikas'ın Solisti Gökçe Akçelik Hayatını Kaybetti!

Replikas müzik grubunun solisti Gökçe Akçelik hayatını kaybetti! Sanat dünyasını sarsan vefat haberinin ardından, "Gökçe Akçelik kimdir? Neden öldü?" sorularına yanıt aranmaya başladı.

Replikas grubunun solisti Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Gökçe Akçelik kimdir? Gökçe Akçelik neden öldü?

Replikas'ın Solisti Gökçe Akçelik Neden Öldü?

Gökçe Akçelik, Barkın Engin ve Orçun Baştürk tarafından 1993 yılında kurulan 'Replikas' adlı müzik grubu, Türk müziğine çok sayıda sevilen eser kazandırdı. Replikas grubunun kurucu üyesi ve solisti 47 yaşındaki Gökçe Akçelik'in vefat haberi sanat camiasını ve Akçelik'in sevenlerini yasa boğdu.

47 yaşında hayata gözlerini yuman Akçelik'in ölüm sebebi açıklanmadı. "Biz Burada Yok İken", "Dadaruhi", "Köledoyuran", "Zerre" ve "Avaz" gibi albümlerle müzik piyasasında iz bırakan Replikas Rock Grubu, bugün dahi belli bir kesim tarafından sevilerek dinleniyor.

Gökçe Akçelik Kimdir?

1977 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Akçelik, 1993 yılında arkadaşlarıyla 'Replikas' grubunu kurdu. Sayısız albüm çıkaran ve film müziklerine imza atan rock grubuyla, Türkiye ve Avrupa çapında sayısız konser verdi. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Duysal Tasarım Bölümü'nden mezun olan Gökçe Akçelik, elektroakustik ve dijital düzenleme çalışmalarıyla mesleğe adım attı. 2009 yılında yayınladığı "Takva" filmi için bestelediği çalışma, 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film Müziği Ödülü'ne layık görüldü.

İLGİLİ HABERLER