Bakanlık Tarafından Belirtilen 5 Sağlıklı Beslenme Tüyosu! Yazın Gıda Zehirlenmelerine Dikkat!

Sıcaklıkların ciddi anlamda artmasıyla birlikte gıda zehirlenmelerinde artışlar yaşandı. Sağlık Bakanlığı tarafından uyarı geldi.

Bakanlık Tarafından Belirtilen 5 Sağlıklı Beslenme Tüyosu! Yazın Gıda Zehirlenmelerine Dikkat!

Yaz aylarında havaların aşırı ısınmasıyla beraber gıdaları korumak zorlaşıyor. Gıda zehirlenmeleri artıyor! Peki korunmak için neler yapılmalı?

Sağlık Bakanlığı yaz aylarında sık karşılaşılan gıda zehirlenmelerine karşı insanları uyardı. Yaz aylarında besinleri korumak zorlaştığından dolayı zehirlenmelerde artışlar yaşanıyor.

Sıcak havalarda zehirlenmelerin artmasıyla Sağlık Bakanlığı besinleri korumak ve zehirlenmelerin önüne geçmek için 5 altın kural yayınladı. İşte o kurallar şöyle.

Besin güvenliğini sağlamak için temizlik, pişmiş besinlerle çiğ besinlerin ayrılması ve uygun pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi önemli.

Ayrıca besinlerin uygun sıcaklık koşullarında saklanması ve güvenilir ham madde ve su kullanımı kurallarına da dikkat edilmesi gerekiyor.

Özellikle et, süt, yumurta gibi bozulma riski fazla olan besinleri tüketirken ekstra dikkat etmek gerekiyor.

Kusma, ishal, ateş ve halsizlik belirtileriyle ortaya çıkan besin zehirlenmeleri, sıcak hava koşullarının bakteri ve mikroorganizmaların da hızla çoğalmasından da kaynaklanıyor.