Muz Tüketmek Sigarayı Bırakmaya Yardımcı Mı?

Muz tüketmek sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilir! İşte, son zamanlarda bilimsel araştırmalara ve söylentilere konu olan muz-sigara ilişkisi hakkında gerçekler!

Sigara tiryakisisiniz fakat ne kadar bırakmak isteseniz de bu kötü alışkanlıktan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Durum buysa; size iyi bir haberimiz var. Muz sigara bırakma yöntemi…

Muzun Sigarayı Bırakmayla Ne Alakası Var?

Sigarayı bırakmak için birçok neden ve hedefinize ulaşmanın birçok yolu var. Muz yemek, sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak bir strateji olabilir, ancak bu konuyla ilgili yapılan çok az araştırma mevcut.

Sigarayı bırakabilenler genellikle ağzını ve ellerini başka şeylerle oyalayarak bunu başarır. Muz da sürekli elinizin altında kavrayabildiğiniz ve tadıyla baskın bir yiyecektir.

Ayrıca, genel sağlığınıza yardımcı olabilecek ve sigaranın azaltabileceği eksik vitaminleri ve besinleri yerine koyabilecek besinsel faydalarla doludur.

Peki, gerçekten de muz sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilir mi?

Muzların sigarayı bırakmanıza yardımcı olabileceğini destekleyen çok fazla araştırma yok. Ancak, 2020 tarihli bir çalışma, sigarayı bırakmaya çalışan kişilerde sakız ve muz gibi besinlerin çözüme yaklaştırdığını kanıtladı.

Ek olarak, muz, elma ve domatesteki antioksidanlar, sigaranın akciğere verdiği hasarı onarıyor. Muzu soyup yemenin sigara içme isteğinizi azalttığını görebilirsiniz.

Muz, nikotinin vücudun emilimini engellediği C vitamini gibi vitamin ve minerallerle doludur. 

Ayrıca vücudunuzun refahına katkıda bulunan antioksidanlar, potasyum ve magnezyum içerir.

Her biri yaklaşık 100 kalori ve iyi miktarda lif içerir. Bu, kendinizi tok hissetmenize ve kilonuzu korumanıza yardımcı olur.

Muz vücuttan nikotini atmaya yardımcı olabilir mi?

Muzun vücuttan nikotini attığını gösteren bir araştırma yoktur.

Su içmek, egzersiz yapmak ve antioksidan içeren yiyecekler yemek vücudunuzun metabolizmasını iyileştirebilir ve nikotini vücuttan daha hızlı atabilir.

İLGİLİ HABERLER