Türk halkı yeterince uyumuyor: Magnezyum takviyeleri yardımcı olabilir mi?

Araştırmalar pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de halkın yeterince uyumadığını ortaya koydu. Peki, magnezyum takviyeleri uykusuzluğa çare mi?

“Uyumama yardımcı olması için magnezyum takviyesi almalı mıyım?” Siz de uykusuzluktan muzdaripseniz, uzman yorumlarına bir göz atalım…

Magnezyum Takviyeleri Uyumaya Yardımcı Mı?

Uykusuzluğa çare olarak geceleri yatmadan önce 'prebiyotik soda + vişne suyu + magnezyum' üçlüsü TikTok'ta viral bir içecek haline geldi. Peki, uzmanlar bu konuda ne diyor?

Uyku uzmanları, bu tarz karışım ve takviyelerin kesinlikle uyku getirdiğine dair bir kanıtın bulunmadığını fakat bunların denemeye değer olduğunu vurguluyor.

Bilinen gerçek; magnezyumun kemik sağlığı, enerji üretimi, kas gevşemesi ve sinir sistemi dahil olmak üzere birçok bedensel süreçte rol oynayan temel bir mineral olduğu.

Yurt dışından bir davranışsal uyku uzmanı, magnezyumun uyku-uyanıklık döngülerini düzenlemeye yardımcı olan bir hormon olan melatonin yapımında rol oynadığını belirtiyor. Magnezyum ayrıca kaslarınızın kramplardan kurtulmasına yardımcı olur. Ve bunun kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceği fikri doğrudur. Kaygı ve kas ağrıları azaldığında, kişinin uykuya geçmesi kolaylaşabilir.

Uzmanlar ayrıca magnezyumun gıdalardan alınmasını tavsiye ediyor. Bu noktada, ıspanak ve lahana gibi yapraklı yeşillikler, tohumlar, kuruyemişler, somon, fasulye, tam tahıllar ve yoğurt hepsi iyi magnezyum kaynakları olarak biliniyor.

Geleneksel ve alternatif uyku terapileri sonuç vermediğinde, son çare olarak magnezyum takviyelerine başvurulabilir. Ancak her birey, böyle bir uygulamaya başlamadan önce mutlaka doktor önerisi almalıdır.

İLGİLİ HABERLER