Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Soğuk Kahve Sandığınız Kadar Masum Olmayabilir! Mideye Dokunuyor

Yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan herkes soğuk kahve içerek serinliyor. Ancak sağlık açısından sıcak kahve mi tercih edilmeli soğuk kahve mi tercih edilmeli?

Sıcakların iyice kendini hissettirdiği günlerde soğuk kahveler insanlar için bir kurtarıcı niteliğinde. Ancak soğuk kahvelerin zararları da oldukça fazladır.

Dünya geneline bakıldığında milyonlarca insan için kahve yıllardır vazgeçilmez bir içecek haline gelmiştir. Uzmanlara göre ise kahve faydalı ancak sıcaklığı oldukça önemli.

Özellikle sabahları kahve içmeden ayılamayan pek çok insan var. Peki sıcak kahve mi tercih edilmeli soğuk kahve mi?

Son zamanların vazgeçilmezi haline gelen bol şekerli aromalı soğuk kahveler çok fazla tüketildiğinde gereksiz kalori alımına sebep oluyor.

Anlık şişkinlik sağlayan ancak çabuk acıktıran bu içecekler vücutta yağlanmaya ve kilo alımına sebep oluyor.

Eğer fazla soğuk kahve tüketimine devam edilirse karaciğer yağlanması, kolesterol, obezite ve insülin direnci gibi hastalıklara sebep olabilir.

Yapılan araştırmalara göre kahve karaciğer kanseri, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet gibi hastalıkların riskini azaltıyor. 

Sıcak kahveler ise soğuk kahvelere göre daha fazla antioksidan içeriyor. Ayrıca B vitamini, potasyum ve riboflamin gibi besinleri içeriyor.

Eğer bir kahve tercihinde bulunacaksanız sıcak kahve seçiminde bulunmanız sağlınız açısından oldukça önemli olacaktır. 

Çünkü sıcak kahve soğuk kahveye göre hücrelere verilen zararı önlüyor veya yavaşlatıyor.