AKP'nin Sucuk Mangal Keyfine Tepkiler Yağıyor: 'Yiyin Efendiler Yiyin'

AKP'den bazı önemli isimlerin Kayseri buluşmasında 'sucuk mangal' keyfi yapılması toplumun büyük bir kesiminden tepki gördü. İşte, o görüntülere gelen yorumlar!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Hulusi Akar'ın da katılımıyla Kayseri'de bir araya gelen AKP'li isimlerin 'sucuk mangal' keyfinin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Birçok kişi, Türk milletinin ekonomik güçlüklerle savaşıp böyle keyiflerden çok uzak olduğunu belirtirken, en büyük tepki DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'tan geldi.

Yiyin Efendiler Yiyin

Görüntülerde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve önceki dönem AKP'li bazı bakanlar yer alıyordu. Bakan Bak'ın "Ekmekleri getir derya bunlar. Balık da var hamsi de var. Çevir yanmasın" sözleri üzerine sosyal medyadan pek çok tepkili yanıt geldi.

AKP'li isimlerin Kayseri'deki sucuklu mangal partisine Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'tan tepki geldi.

Hulusi Akar'ın, "Çocuklara 4 yaşından itibaren Allah korkusu ve kuldan utanmayı öğreteceğiz" sözlerine göndermede bulunan Enginyurt, "Bu mu sizin Allah'tan korkmak, kuldan utanmak anlayışınız. Siz kuldan da utanmazsınız, Allah'tan da korkmazsınız, siz yoldan çıkmışsınız. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşlar ise Tevfik Fikret’in “Yiyin efendiler yiyin” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

İLGİLİ HABERLER