MetroPOLL Anketi Açıklandı: Yavaş, Erdoğan'a Fark Attı!

MetroPOLL, 'Cumhurbaşkanlığı seçimleri' ile ilgili son anketinin sonuçlarını yayımladı. Buna göre; Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ciddi bir fark attı. İşte, anket sonuçları!

MetroPOLL Araştırma şirketi son anket verilerini yayımladı. Anket verilerine göre; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki fark ciddi derecede açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak kararı onaylanırsa, Yavaş, İmamoğlu'nun da oylarını alarak liderliğe oynayabilir. İşte, MetroPOLL anket sonuçları!

Yavaş ve Erdoğan Arasındaki Fark Açıldı

28 şehirde 12-19 Eylül tarihleri arasında yapılan ankete 1576 kişi katıldı. Soru: "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa kime oy verirsiniz?" idi. Katılımcılar oy kullandı ve sonuçlar belli oldu.

Anketteki şıklar arasında; Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel ve Mansur Yavaş yer aldı. 

Anket verilerine göre, Mansur Yavaş yüzde 40,3 ile en çok oy toplayan isim oldu. Mansur Yavaş'ın ardından en fazla oy alan isim yüzde 28,7 ile Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü isim ise yüzde 12,6'lık oy ile Özgür Özel oldu. "Fikrim Yok/Yanıtım Yok" diyenlerin oranı ise yüzde 18,4 oldu.

İLGİLİ HABERLER