Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Sert Sözler: Okan Buruk, Acun Ilıcalı ve Mert Hakan Yandaş...

Okan Buruk'un PFDK'ya sevki, Mert Hakan Yandaş ve Acun Ilıcalı'nın açıklamaları sonrası Galatasaray İkinci Başkan Metin Öztürk sert açıklamalarda bulundu.

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, takımın teknik direktörü Okan Buruk'un PFDK'ya sevk edilmesine, Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın açıklamaları ve Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'ın derbi öncesi Galatasaray taraftarlarına sarf ettiği sözlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Metin Öztürk'ten Zehir Zemberek Açıklamalar

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa maçında hakemi tehdit ettiği yönünde ortaya çıkan konuşması ve hakem raporları doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edilen Buruk'un en az 3 maçla cezalandırılabileceği öngörülüyor.

Bu konuda açıklama yapan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, "Olayı şaşkınlıkla takip ediyorum. Hakaret yüz yüze olur. Tavana bakarak olmaz. Öyle bir durum olmadı. Öyle olsa hakem kart gösterirdi. Sponsor kardeş kulüp iki gündür garip açıklamalar yapıyor. Sahada kazanamayınca, 11 yıldır kazanamayan kulübe uymuşlar, masa başında bir şeyler yapıyorlar" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın Buruk'un PFDK'ya sevkiyle ilgili açıklamalarına da ateş püsküren Öztürk, "Bir Survivorcının lafıyla TFF'nin hareket edeceğini sanmıyorum. Biz Galatasaray Lisesi'nden çıkmış, üniversitesi olan bir kulübüz. Gayriciddi kişilere cevap vermek istemiyoruz. Dominik ile Türkiye'yi karıştıran, Türkiye Süper Ligi'nde her şeyi birbirine karıştıran birine cevap vermiyoruz. Gitsin mahallesinde oynasın" dedi.

Öztürk, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'ın Galatasaray seyircisine sözlü hakarette bulunmasını ise "Algı operasyonu bu. Neresinden tutsanız dökülüyor. 11 yıldır şampiyon olamayan kulüp otursun derdine ağlasın. Demek ki sahada kazanılamıyor. Biz TFF'nin iyi işler yapacağına inanıyoruz. Ortamı germeyeceğiz ama saldırı varsa mutlaka cevaplayacağız" şeklinde yorumladı.

İLGİLİ HABERLER