Luana Alonso Paris Olimpiyat Köyü'nden Çıkarıldı: İşte Detaylar!

Paris Olimpiyat Oyunları'na Paraguay'dan yüzücü olarak katılan Luana Alonso, Paris Olimpiyat Köyü'nden uygunsuz ortam yarattığı gerekçesiyle gönderildi.

Paris Olimpiyat Köyü'nde şu ana kadar oynanan oyunlarda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Paraguaylı Olimpiyat yüzücüsü Luana Alonso, köyden uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılma sebebinin ise uygunsuz bir ortam yaratmaktan kaynaklandığı belirtildi. Takımı tarafından alınan bu karar doğrultusunda Alonso, köyden ayrılmak durumunda kaldı.

Olay, sporcuların antrenman yapmaları, dinlenmeleri ve diğer yarışmacılarla kaynaşmaları için bulundukları Paris Olimpiyat Köyü'nde yaşandı. İlgili durum Paris Olimpiyatları içerisinde derin bir yankı uyandırdı. Paraguay takımı, Alonso'nun bir an önce köyden ayrılmasını uygun bularak 11 Ağustos Pazar gününe kadar kalmasına olanak tanımadı.

Paraguay Olimpiyat Komitesi (COP) Başkanı Larissa Schaerer ilgili durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda, Luana Alonso'yu Olimpiyat Köyü'nden çıkardığını duyurdu. Schaerer, Alonso'nun Olimpiyat Köyü'nden çıkarılma sebebinin performans standartlarını karşılamadığı olduğunu belirtti. Paraguaylı sporcu Luana Alonso, ilgili durumun üzerine emekliliğini açıkladı. Bunun ardından Olimpiyat Köyü'ne sivil kıyafetleriyle geldiği iddia edildi. Bundan önce Tokyo Olimpiyatları'nda kendini gösteren Alonso, bu sefer takım içerisinde uygunsuz bir atmosfer yaratmanın kaynağı olarak görüldü.

Birtakım açıklamalar yapan Başkan Schaerer, “Alonso bir süredir yüksek performanslı bir sporcunun parametrelerini karşılamıyor.” diye belirtti. Bu durum, Alonso'nun antrenörü tarafından bildirildi. Olay üzerine sporcuların Paris Olimpiyatları sonrasında gözden geçirilecekleri ifade edilenler arasında yer aldı. Sözlerine devam eden Schaerer, “Bu süreçte kendisiyle sorunlar yaşadık.” dedi.

Luana Alonso, olimpiyatlarda 100 metre kelebekte yarışmıştı. Yarı finallere katılmayı ucu ucuna kaçırdı ve altıncı oldu. Alonso, Paris Olimpiyatları süresince performans düşüklüğüyle dikkat çekmişti. Bunun üzerine yüzme sporundan emekli olduğunu kamuoyuna duyurdu. Schaerer ilgili durumla alakalı, Alonso'nun 27 Temmuz Cumartesi günü yarıştığını ve yarışın bitiminde emekli olduğunu açıkladığını belirtti. Schaerer, “Bundan haberimiz yoktu, antrenörün bile haberi yoktu. Bu saygı duyduğumuz bir karardı.” diye de ekledi.

Luana Alonso, sosyal medya hesabı üzerinden emekliliğini şu sözlerle duyurdu:

“Artık resmileşti! Yüzmeden emekli oluyorum! Yüzme; hayal kurmama izin verdiğin için teşekkür ederim, bana savaşmayı, denemeyi, azmi, fedakarlığı, disiplini ve daha pek çok şeyi öğrettin. Sana hayatımın bir bölümünü verdim ve bunu dünyadaki hiçbir şeye değişmem çünkü hayatımın en iyi deneyimlerini yaşadım, bana binlerce sevinç, diğer ülkelerden her zaman kalbimde taşıyacağım arkadaşlar, eşsiz fırsatlar verdin. Bu bir veda değil, yakında görüşürüz.”

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Schaerer, Alonso'nun ilgili E-postayı gönderdiğini ve delegasyonun üyeliğini durdurma yetkisinin verildiğini belirtti. Alonso, Olimpiyat Köyü'nü terk edişinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne doğru yol aldı. Bu sırada Spor Bakanlığı için aday olmayı düşündüğünü belirtti.

İLGİLİ HABERLER