Paris Olimpiyatları'nda Tarihi An: Break Dans Heyecanı Başlıyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda tarihte ilk kez bu yıl Break Dance kategorisi açılıyor. Olimpiyat içerisinde bugün başlayacak olan yarışma iki gün sürüyor.

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları tüm heyecanıyla sürüyor. Bu yıl olimpiyat tarihinde bir ilk olan breaking kategorisi altında break dance müsabakaları gerçekleşiyor. Bu alanda kendini geliştirmiş sporcular ilk defa break dance türünde kendilerini dünyaya gösterebilme şanslarını elde ediyor. 32 sporcu ilk defa olimpiyat oyunlarına dahil edilen breaking kategorisi kapsamında madalya için birbirleriyle kapışıyor.

Break dance müsabakaları bugün saat 17.00 itibariyle başlıyor. Bu alandaki müsabakalarda açılışı Hollandalı India Sardjoe ve Mülteci Sporcular Takımı'ndan Manizha Talash yapıyor. Karşılaşmalar gece yarısına kadar sürerken, madalya kazanacak olan kadın ve erkek sporcular da belirlenmiş oluyor. Erkek sporculara özel gerçekleştirilen break dance müsabakaları ise yarın başlayacak.

Break dance kategorisi kapsamında çeyrek final müsabakaları saat 21.00'da gerçekleştirilecekken, yarı final karşılaşmaları 22.00 itibariyle yapılıyor. Son olarak geriye kalan iki yarışmacı saat 22.30 itibariyle final aşamasında karşılaşıp, kazanan taraf madalyaya uzanan taraf olacak. Erkekler cephesinde ise madalyayı kazanan kişi yarın gece yarısına kadar belirlenecek.

İLGİLİ HABERLER