Şampiyonlar Ligi'ni Kazanacak İlk Türk Takımı: Yapay Zeka Tahmin Etti!

Yapay zekaya soruldu: Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk takımı hangisi olacak? İşte, o takım ve kupayı kaldıracağı tarih…

Dünyanın en geniş kapsamlı futbol organizasyonlarından olan UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı tüm dünyada devam ederken, yapay zeka ile yapılan bir sorgulamadan çok ilginç sonuçlar çıktı. Hangi Türk takımının Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacağı sorusu sorulduğunda, yapay zeka bakın ne yanıt verdi?

Şampiyonlar Ligi'ni Kazanacak İlk Türk Takımı Hangisi Olacak?

Yapay zeka uygulamaları öyle bir boyut kazandı ki, spor severler artık maç tahminlerini ve dev organizasyonların sonucunu bu uygulamalardan öğreniyor. Elbette gerçeklik payından emin değiliz, fakat mantıksal olarak tüm verileri karşılaştırarak en doğru analizi sunmaya çalışan yapay zeka programlarına bu kez de 'Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak ilk Türk takımı' soruldu. İşte, yanıt!

Yapay zeka, 2103 yılına kadar oynanacak ŞL'de kupayı kazanacak takımları bir bir sıraladı. Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Atletico Madrid gibi Avrupa futbolunun devleri listeye damga vurdu. Listede Türk takımları da yer aldı. 

Bu takımlar Galatasaray ile Beşiktaş oldu. 2024 yılının şampiyonu olarak Barcelona ilan edilirken; ŞL'yi ilk kazanacak Türk takımı 2090 yılında 'Beşiktaş' olacak. 2091 şampiyonu ise 'Galatasaray' olacak.

İLGİLİ HABERLER