TFF'de Başkanlık Seçimi: Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu Yarışıyor

18 Temmuz 2024 Perşembe, bugün Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda adaylar büyük bir yarış içerisinde.

TFF seçimli genel kurulunda Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışıyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un adayını açıkladığı toplantıdan son dakika gelişmeleri sizlerle!

GÜNCELLEME: TFF BAŞKANI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU SEÇİLDİ.

TFF Başkanını Seçiyor

TFF Başkanı olmak için iki aday yarışıyor. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu rekabeti giderek kızışıyor. Kongrede, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile kurullarının hesap ve faaliyetleri ibra edildi. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Büyükekşi'ye "Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim. Helal olsun" dediği anlar kongreye damga vurdu.

Koç'un eleştirileri üzerine söz alan Mehmet Büyükekşi, "Yapacağımız işleri konuşmak yerine yaptık. Kaostan beslenenlerle, günü kurtarmak için kaos çıkaranlarla zaman harcayamayız. Ülke futbolunu ön yargılardan arınarak geliştirmeliyiz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz..." yorumunda bulundu.
TFF'de Başkanlık yarışı devam ediyor.

Adaylar hakkında sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkilerin özeti: "Sonucu bu ikiliden hangisi olursa olsun kaybedenin Türk futbolu olacağı kurul." şeklinde...

Büyükekşi yeniden TFF Başkanı seçilmesi halinde gerçekleştireceği 8 eylem planını şöyle açıkladı:

- Kulüp gelirlerini yükseltmeye devam edeceğiz. Seyahat ve konaklama için bir şirketle anlaşacağız.
- Kulüplerin Spor Toto ve iddaa gelirleri artacak. - Sponsorluk ve yayın gelirleri artmaya devam edecek.
- Oyuncu uygunluğu kuralını kulüplerimizin görüşlerine göre değerlendireceğiz.
- Teknik heyet ve futbolcular Bağ-Kur'lu olacak.
- Türkiye Kupası'nın gelirlerini üç kat arttırdık. Süper Kupa'ya yeni format getirdik.
- Dünya Kupası'nda inşallah milletimizi gururlandıracağız.
- 2. Lig ve 3. Lig'de toplam 25-26 maçı her hafta TFF YouTube kanalından yayınlayacağız.

TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi'ye "Adaleti sağlama niyetiniz yoksa neden aday oluyorsunuz? Siz her hafta başka birine yaranıyorsunuz. Onca parayı yabancı hakeme veriyoruz, 600 sene dünyayı yönettik, kendi evlatlarımıza güvenmiyoruz. Başkan olursam ilk işim kulüp başkanlarının PFDK’ya sevkini yasaklamak" sözleriyle yanıt verdi.

İLGİLİ HABERLER