Çağrı Cihazı Patlamalarının Ardından Harekete Geçildi: İletişim Cihazlarının Güvenliği Artırılacak

Lübnan’da yaşanan çağrı cihazı patlamaları Türkiye’yi harekete geçirdi. İletişim cihazlarının güvenliği artırılacak. İşte, haberin ayrıntıları!

Lübnan'da Hizbullah'ın iletişim cihazlarının İsrail güçleri tarafından patlatılmasının ardından Türkiye, kendi askeri ekipmanları için güvenlik protokollerini güçlendirmeye karar verdi.

Hizbullah tarafından kullanılan el telsizleri Çarşamba günü uzaktan patlatıldı ve bu, yaklaşık bir yıl önce İsrail ile sınır ötesi gerginliklerin başlamasından bu yana Lübnan'da en çok kan dökülen gün oldu. 

Türkiye Güvenlik Önlemlerini Gözden Geçiriyor

Türk ordusu yalnızca yerli üretim iletişim cihazları kullanıyor, ancak üçüncü taraflar tedarik veya üretime dahil olduğunda ek kontrol mekanizmaları devreye giriyor.

Bugün yapılan açıklamaya göre, hem yürütülen operasyonlarda, ister Ukrayna'daki devam eden savaşta, ister Lübnan olayında görüldüğü gibi, her durumdan öğrenilen derslere dayanarak yeni önlemler gözden geçirilerek geliştiriliyor.

Lübnan'daki patlamalar, bölgesel siber güvenlik konusundaki endişeleri artırdı. Kaynaklar, İsrailli görevlilerin Hizbullah tarafından sipariş edilen 5.000 çağrı cihazına patlayıcı yerleştirdiğini ve bunları uzaktan patlattığını belirtti.

Olay, Orta Doğu genelinde iletişim cihazlarının ve elektronik ithalatların güvenliği konusunda daha ciddi endişelere yol açtı. Irak'ta ulusal güvenlik konseyi, olası ihlalleri önlemek için ithal edilen elektronik cihazlara daha sıkı güvenlik kontrolleri uygulayacağını duyurdu.

Türkiye Bağımsız Siber Güvenlik Ajansı Kuracak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, hükümetin siber güvenlik için bağımsız bir ajans kurmayı düşündüğünü doğrulayarak Anadolu Ajansı ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siber alanda daha sağlam önlemler alınması yönündeki çağrısının ardından Fidan, ajansın çok yakında kurulacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER