Dijital Mecralar Komisyonu Toplanıyor: Instagram ve TikTok Sonsuza Dek Kapatılabilir!

Son dönemde yaşanan sosyal medya kaosunda bir son dakika gelişmesi yaşanıyor. Dijital Mecralar Komisyonu toplanıyor. Instagram ve TikTok ile diğer mecralar hakkında karar verilecek.

Instagram'ın 2 Ağustos'ta Türkiye'de erişime kapatılmasının ardından, sosyal medya kullanıcıları ikiye ayrılmıştı. Bir kesim Instagram'ın açılmasını şiddetle talep ederken, bir kesim tamamen kapatılmasını istiyor. Hatta hatırı sayılır bir kesim, Instagram'dan daha tehlikeli gördükleri TikTok'un da kapatılmasından yana. Roblox'un da erişime kapatılmasıyla birlikte, Türkiye'deki sosyal medya platformlarının sayısı azaldı. Peki, şimdi ne olacak?

Dijital Mecralar Komisyonu Toplanıyor

Dijital Mecralar Komisyonu, sosyal medya uygulamaları hakkında nihai bir karara varmak üzere 16 Ağustos Cuma günü saat 10.30'da toplanacak.

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman toplantıya başkanlık edecek. Toplantıda Instagram ile birlikte TikTok ve diğer sosyal medya mecralarının durumu ele alınacak.

Bakanlar ve yetkililer şimdiye dek Instagram'ın açılacağına dair herhangi bir açıklama yapmazken, umutlar giderek azalıyor. 

16 Ağustos'tan itibaren bazı değerlere ciddi zarar vermeleri sebebiyle Instagram ve TikTok, sonsuza dek kapatılabilir.

İLGİLİ HABERLER