Masterchef Mantar Fileminyon Tarifi: Mantar Fileminyon Nasıl Yapılır?

24 Ağustos Cumartesi akşamı Masterchef mantar fileminyon tarifi yapıldı. Peki mantar fileminyon nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…

Fransızca’da ‘küçük et parçası’ anlamına gelen fileminyon, mantar ile birleşiyor ve mantar fileminyon tarifi ortaya çıkıyor. Masterchef 24 Ağustos eleme potasında Mehmet şefin ‘çıraklık tabağım’ dediği mantar fileminyon nasıl yapılır sizler için oluşturduk. 

Mantar Fileminyon Tarifi Nasıl Yapılır? Masterchef Mantar Fileminyon Yapılışı 

Et, mantar ve kıtır tost ekmeğinin bir araya gelmesiyle oluşan leziz lezzeti yapmak isterseniz tarifi uygulayabilirsiniz. 

Malzemeler 

  • 6 parça dana bonfile 
  • 6 dilim ekmek (Tost ekmeği olmalı) 
  • 200 gram mantar 
  • 1 y.kaşığı margarin 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 200 gram krema 
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber (Damak zevkine göre eklenebilir) 
masterchef-mantar-fileminyon-tarifi-mantar-fileminyon-nasil-yapilir

Mantar Fileminyon Yapılışı 

Eleme potasında yarışmacıların Masterchef’te yaptığı mantar fileminyon için aşamalı bir yol izlemelisiniz. Öncelikle tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıp ya da geniş su bardağı ağzıyla şekil vermelisiniz. Yuvarlak şekilleri fırına dizip 175 derecede 15-20 dakika kızartın. 

Fırında hazırlık devam ederken margarini bir tavada erişmeye başlayın. İnce doğradığınız soğanları margarinde orta ateşte 1-2 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Mantarları boylamasına 3-4 eşit parçaya bölerek dilimlere ayırın ve soğanların üstüne ekleyin. Tahta kaşık yardımıyla mantar suyunu çekene kadar 5-6 dakika kavurun. 

Son aşamada tuzunu ve karabiberini atın, salçasını ekleyin. 2-3 dakika daha bu şekilde pişmeye bırakın. Kremayı mantarların üzerine aktarın ancak ocağın altının kısık olduğuna emin olun. Yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte ocakta karıştırın ve bir kenara alın. 

Beklemeye bıraktığınız sürede bonfileye geçin. Bonfilelerinizi karabiber, tuz ile harmanlayıp ızgarada ya da tavada kızartın. (Tavada kızartmak için fındık büyüklüğünde tereyağı ekleyin) Önü ve arkası ortalama 5-6 dakika sürecek şekilde kızartıp ekmeklerin üstüne yerleştirin. 

Mantarlı sosunuzu da bu birleşimin üzerinden dikkatlice döküp fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika pişirip servis edebilirsiniz! 

24 Ağustos Masterchef eleme tabağı mantar fileminyon tarifini beğendiniz mi? Afiyet olsun!

 

İLGİLİ HABERLER