Ziyaretçileri Azalan Pandalar Hayvanat Bahçesinden Kovuldu!

Finlandiya'daki bir hayvanat bahçesinde ziyaretçileri yok denecek kadar azalan iki sevimli panda, hayvanat bahçesinden kovuldu!

Finlandiya'daki Ahtari Hayvanat Bahçesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, isimleri Lumi ve Pyry olan biri erkek, diğeri dişi iki pandanın anavatanı Çin'e döneceği duyuruldu. Ziyaretçileri yok denecek kadar azalan iki pandanın, planlanandan 8 yıl önce hayvanat bahçesinden gönderileceğini duyan hayvan severler duruma tepki gösterdi.

Lumi ve Pyry adlı iki sevimli panda, Çin'den Finlandiya'ya 2017 yılında '100. Bağımsızlık Yılı' vesilesiyle hediye edilmişti. 2033'te geri alınması planlanan pandalar, koronavirüs salgınından itibaren hayvanat bahçesine gelen ziyaretçi sayısının azalması sebebiyle anavatanına gönderilecek.

Helsinki ve Pekin arasındaki anlaşma şartları bozuldu. Daha fazla turist çekmek adına pandalara 6.7 milyon sterlin değerinde özel alanlar kuruldu. Yiyecekleri bambular ithal edildi. Ancak iki şirin pandanın maliyeti yıllık 1.5 milyon Euro'ya mal olunca işler değişti.

Pandalar, Çin'e geri gönderilmeden önce Ekim ayının sonunda bir aylık karantinaya girecek.

İLGİLİ HABERLER