İSKİ Güncel Baraj Doluluk Oranlarını Paylaştı!

İSKİ güncel baraj doluluk oranlarını paylaştı! Aşırı sıcakların etkisiyle barajlardaki su tekrar azalmaya başladı. Detaylar haberimizde... yerel

İstanbul'da son zamanlarda etkili olan yüksek sıcaklıklar ve sağanak yağışlar, barajların doluluk oranlarında dalgalanmalara neden oldu. İSKİ verilerine göre, yağışların ardından barajlarda bir miktar artış görülse de aşırı sıcakların etkisiyle bu artış durdu. Barajlardaki doluluk oranları yeniden düşmeye başladı. 

11 Temmuz'da yüzde 65,87 olan İstanbul barajlarının ortalama doluluk oranı, 12 Temmuz itibariyle yüzde 65,51'e geriledi. Barajlardaki en yüksek doluluk oranı yüzde 77,32 ile Terkos Barajı'nda, en düşük doluluk oranı ise yüzde 35,67 ile Istrancalar Barajı'nda ölçüldü.

İstanbul'daki barajların 12 Temmuz itibariyle doluluk oranları şu şekilde: 

Alibey Barajı: %35.73, Büyükçekmece Barajı: %61.34,Darlık Barajı: %66.18,Istrancalar Barajı: %35.67,Kazandere Barajı: %42.72, Elmalı Barajı: %66.79,Ömerli Barajı: %74.06, Pabuçdere Barajı: %49.5, Sazlıdere Barajı: %55.86,Terkos Barajı: %77.32 

Uzmanlar, doluluk oranlarının sonbahar aylarına kadar düşmeye devam edebileceğini belirterek, su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor. Barajlardaki su seviyelerinin kritik düzeye inmesi, İstanbul'da su yönetimi ve tasarruf önlemlerinin daha da önem kazanmasına neden oluyor. 

Yetkililer, vatandaşların su tüketiminde dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Tedbirlik olmak, su kaynaklarının korunması hususunda büyük önem arz ediyor.

İLGİLİ HABERLER