Meteorolojiden Sarı Kod ile Uyarı: O İllere Sağanak Yağış Geliyor!

Meteorolojiden o iller için sarı kod ile kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi. Sağanak ile birlikte hava sıcaklıklarında da belirgin bir düşüş bekleniyor.

Afrika sıcakları ile kavrulan Türkiye’ye meteorolojiden sevindiren haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre sıcaklıklar düşerek mevsim normallerine dönecek.

Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz Bölümü için ise kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesi için verilen sarı kod, sağanak yağışların çok güçlü olabileceğini gösteriyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyi, Hakkari, Van’ın doğu bölgeleri, Tokat ve çevre illerde de sağanak yağış bekleniyor. Yurdun diğer bölgeleri ise yer yer parçalı bulutlu ve açık olacak.

Sarı kodun verildiği Rize ve Giresun çevrelerin çok kuvvetli, Trabzon ve Ordu çevrelerinde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Çok kuvvetli ve kuvvetli yağış beklenen illerde sel ve su taşkınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yağışlar nedeniyle trafikte aksamalar olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi