Ortaokul Öğrencisinin 'Hayvan Hakları' Karikatürü Dünya Birincisi Oldu

Sinop’ta ortaokul öğrencisi Fatih Dursun, hayvan hakları karikatürüyle dünya şampiyonluğunu kazandı.

Sinop'un Boyabat ilçesinde 8. sınıf öğrencisi Fatih Dursun'un çizdiği hayvan haklarına dikkat çeken karikatür, dünya şampiyonluğu ödülüne layık görüldü.

Türk Öğrenciden Belçika’da Büyük Başarı

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Ortaokulu öğrencisi Fatih Dursun, Belçika'da düzenlenen 36. Uluslararası Olense Kartoenale'ye hayvan hakları karikatürü ile katıldı ve yüzlerce eser arasından dünya şampiyonu seçildi.

Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu ise Fatih'in başarısından gurur duyduğunu belirterek, okulda 25 yıldır görev yapan öğrencilerinin ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Ayrancıoğlu, “Kırsal kesimlerden öğrencilerin eğitim görmeye geldiği bu okulda, yıllardır karikatür atölyesi faaliyetleri yürütüyorum. Öğrencilerimizin birçoğu ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza attı. Bu, disiplin, sıkı çalışma, inanç, azim, sevgi ve sabırla çocuklarımızın, bulundukları çevre ne olursa olsun ulaşamayacakları hiçbir başarının olmadığını gösteriyor. Hayvanların yaşam hakkını çizgi filmlerin etkili diliyle aktaran ve dünyaya mesaj veren Fatih'i tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Okulu Müdürü İlhan Özkan da öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

İLGİLİ HABERLER