HABER.COM
Haber.com Asayiş Interpol'ün aradığı İsrailli organ kaçakçısı Wolfman Türkiye'de çıktı

Interpol'ün aradığı İsrailli organ kaçakçısı Wolfman Türkiye'de çıktı

Interpol, kırmızı bültenle aranan İsrailli organ kaçakçısı Boris Wolfman'ın 7 yıldır Türkiye'de yaşadığını ortaya çıkardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Interpol'ün aradığı İsrailli organ kaçakçısı Wolfman Türkiye'de çıktı

İsrail Adalet Bakanlığı, Ekim 2015'te Boris Wolfman ve altı kişi hakkında, aralarında Kosova, Azerbaycan, Sri Lanka ve Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerde uluslararası organ kaçakçılığı yapmak ve yasa dışı organ nakli ağı kurmak suçlamasıyla iddianame hazırladı.

Bakanlık, Wolfman ile Türk doktor Yusuf Erçin Sönmez'in, Kosova, Azerbaycan ve Sri Lanka'da yoksul kişilerden organ toplayıp, bunları İsrail, Hindistan ve Avrupa'dan gelen zengin hastalara satan bir çetenin parçası olduğunu belirtti.

Kosova'daki nakilleri yürütmekten sorumlu olan Sönmez'in ayrıca diğer çete üyeleriyle işbirliği yaptığı iddia edildi. İddianamede organ kaçakçılığı operasyonlarının İsrail'deki Rabin Medical adlı bir hastane aracılığıyla yürütüldüğü iddia edildi.

İsrailli Organ Kaçakçısı Wolfman Türkiye'de Çıktı

Boris Wolfman'ın Suriyeli mültecilerden organ satın almak için Türkiye'ye geldiği belirtildi.

Wolfman, Sönmez ve dört arkadaşıyla birlikte Kosova, İsrail, Rusya, Ukrayna, Avusturya ve Azerbaycan'da organ kaçakçılığı ve yasadışı organ nakli organize etmekle suçlanıyor.

Türkiye tarım sektöründe önemli bir isim olduğunu öne süren Wolfman, Afrika'da Türk yatırımcılara arazi kiralama ve yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti verdiğini iddia ediyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fethullah Gülen'in Ölümünü Doğrulayan Bakan Fidan'dan FETÖ Üyelerine Önemli Çağrı

Fethullah Gülen'in Ölümünü Doğrulayan Bakan Fidan'dan FETÖ Üyelerine Önemli Çağrı