08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Asayiş Türkiye’de 6 Ayda 166 Kadın Cinayeti Vakası Bildirildi!

Türkiye’de 6 Ayda 166 Kadın Cinayeti Vakası Bildirildi!

Kadın cinayetleri Türkiye’nin kanayan yarası olmaya devam ediyor. Ne yazık ki, son 6 ayda 166 kadın cinayete kurban gitti! Kadın cinayetine dur de!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye’de 6 Ayda 166 Kadın Cinayeti Vakası Bildirildi!

Türkiye'de son 6 ayda bildirilen kadın cinayetleri, ortaya ürkütücü bir tablo çıkardı.

Kadın Cinayeti Vakaları Arttı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meclis Komisyonu'na yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2024'ün ilk yarısında toplam 166 kadının kadın cinayetine kurban gittiğini bildirdi.

Yerlikaya, 10 Temmuz'da Meclis Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, "Maalesef 2023'te 308 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. 2024'ün ilk altı ayında maalesef 166 kadın benzer akıbete uğradı.

"Özellikle kadınlara yönelik şiddetin hiçbir biçimini asla kabul etmedik ve asla kabul etmeyeceğiz. Tek bir örneği bile çok fazla ve kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu vahim meselenin çözümüne yönelik her türlü çaba ve girişimi desteklemek konusunda kararlılıkla yanınızdayız" diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, kadın cinayeti, aile içi ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadelede çok sayıda yenilikçi önlemin hayata geçirildiğini anlattı. Bunlar arasında elektronik bilezik projesinin yüksek riskli şiddet vakalarını önlemede etkili olduğu kanıtlandı.

Yerlikaya, geçen yıl elektronik bileklik kapasitesinin yüzde 50 artırılarak 1.500'e çıkarıldığını kaydetti.

1 Temmuz itibariyle 689 dava Elektronik Gözetim Merkezi tarafından aktif olarak izlendiğini ve polis içindeki birimlerin ve kadınlara yönelik şiddetle mücadele etmeye adanmış jandarma sayısının 1.287'ye çıkarıldığını da sözlerine ekleyen Bakan, şiddet olaylarında kolluk kuvvetlerini harekete geçirip olay yerine yönlendiren KADES uygulamasına bugüne kadar 1,2 milyon ihbar geldiğini belirtti.

Yerlikaya, bakanlığın en önemli önceliklerinin şiddetin temel nedenlerini ortadan kaldırmak ve farkındalık programlarını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. 

Ali Yerlikaya, “Bakanlığa bağlı birimlerde erkek çalışanlara toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi veriliyor. Ayrıca uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla erkek personele aile içi ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin, cinayet vakalarının önlenmesine yönelik eğitimlerin yanı sıra aile içi iletişim eğitimleri de verilmektedir.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz Savaş Riskiyle Karşı Karşıya Kalabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz Savaş Riskiyle Karşı Karşıya Kalabilir

Sponsorlu bağlantılar